בניית קשרים טובים במשפחה

אלו זיכרונות ילדות יש לכם מהמשפחה שלכם? מה אתם הייתם רוצים שהילדים שלכם יזכרו  כשיהיו גדולים? איזו חוויה של משפחה היינו רוצים שתיווצר בהם ועימה יבנו את משפחתם?

"המשפחה ללא ספק היא המקור לקשרים שהילד יבנה בעתיד. הקשרים הרגשיים שהילד מפתח עם הוריו ועם אחיו נשארים איתו לאורך כל חייו, והם משמשים אבות-טיפוס ליחסיו  החברתיים בעולם בחוץ, עם חבריו בבית הספר, בשכונה ואחר כך בבניית המשפחה והזוגיות שיבנה בעתיד" ("תיאוריית ההתקשרות", ג'ון בולבי, 1907-1990).

אחת הדרכים שמצאנו כפשוטה ויעילה ליצור אווירה טובה בחיי המשפחה, היא קיום מפגשים  באופן קבוע ובהתמדה. המפגשים יכולים לארוך כחצי שעה עד שעה, ולכלול מגוון פעילויות.

כל מפגש משפחתי ראוי שיעשה במסגרת כללים שמאפשרים לכל המשפחה להרגיש שווים ושייכים ובאמצעותם המפגשים הופכים מאוד מחברים.

 כללי הסדנה:

  1. אין גדול או קטן במעגל, כולם שווים.
  2. השוויון הוא במעגל, כשאני מדבר כולם מקשיבים לי ואני הכי גדול. וכשאני מקשיב ומקבל מה שהאחר אומר, אני כמו קטן מולו.
  3. בסדנה לא סותרים זה את זה ולא מתווכחים, רק מוסיפים ומשלימים זה את זה.
  4. כל משתתף משתדל להעניק ליתר המשתתפים בסדנה את מה שהם זקוקים לו. אלו הם תרגילים שדורשים מאמץ, והמאמץ הזה יוצר את הקשר האמיתי בינינו. קשר שנקרא אהבה, קשר שנקרא משפחה.

בהצלחה מכל הלב!

לפניכם דוגמא לסדנה משפחתית מחברת במהלך ארוחה משפחתית:

ארוחה משפחתית

הקדמה

ניתן לנצל כל ארוחה, סעודה, כדי להתחבר עוד יותר בינינו כמשפחה. ההכנה המשותפת לארוחה המשפחתית מייצרת הרגשה מחברת ומעניקה תשומת לב לכל אחד ואחד מבני המשפחה, אז בואו נדבר קצת על החשיבות שכדאי לתת לארוחה המשפחתית.

מומלץ לפתוח כל מפגש במשחק מחבר:

משחק "התיאטרון"

בכל סבב משחקים שני משתתפים והיתר צופים. משתתף אחד מספר בג'יבריש על ההכנות הרבות שעשה לקראת הארוחה המשפחתית, והמשתתף השני מתרגם אותו. חצי דקה לכל  נאום.

סדנה
מאפשרים לכל אחד מבני המשפחה להשתתף, ניתן לדבר לפי הסדר הישיבה.

  1. מהי מטרת הארוחה המשפחתית?
  2. כל משתתף מוסיף כלל שחשוב לדעתו שיהיה בארוחות המשפחתיות.
  3. איך נוכל לעזור זה לזה לשמור על כללי הארוחה ולהפיק את הטוב מכל ארוחה משפחתית?

תרגיל "ארוחה מהלב"

כל משתתף בוחר כיבוד שהוא אוהב מהשולחן ואוכל אותו. תוך כדי האכילה הוא ירגיש את  הטעם הטוב ואת ההנאה שלו. בפעם השנייה שכל משתתף טועם, הוא מתרכז ורוצה שכל  בני המשפחה ייהנו כמו שהוא נהנה בפעם הראשונה מהטעמים שאכל. כל משתתף אוכל,  ומאחל בליבו לכולם שירגישו בפה את כל הטעמים הטובים שהוא מרגיש.

רוצה לשתף את הכתבה ברשתות החברתיות?

Scroll to Top